John van der Puil

Op 19 juni 2023 is ons zeer gewaardeerde lid Mr. Ing. John van der Puil overleden. John is bepalend geweest voor de opzet en inhoud van onze vereniging en uitgegeven publicaties.

Mr. Ing. John van der Puil koos voor een brede opleiding: HTS-Scheepsbouwkunde, MO-Economie, NEVI-diploma’s, Privaat- en Bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit

Hij werkte technisch inkoper, chef inkoop, director logistics, hoofd juridische zaken van een internationaal opererende beursorganisatie voor handel in energie, werkte als hoofd public relations van een grote producent van zware kapitaalgoederen en werd directeur van een internationale leasemaatschappij, vervolgens directeur van een aantal consultantbureaus. Op een leeftijd dat andere mensen met pensioen gaan doceerde hij transportrecht aan de NHTV in Breda en nam hij de uitdaging aan om Academic Director van Tias, School for Business and Society in Breda te worden.

Publicaties

  • Logistiek voor het MKB, 1992;
  • Inkoopvoorwaarden in de Praktijk, 1985 – 1987;
  • Onderhoud en Inkoop, 2001;
  • Hij is hoofdredacteur geweest van het losbladige Handboek Inkoopmanagement en van Inkoop-Actueel;
  • Hij was secretaris van het presidium dat het standaard contract voor constructie, modificatie en onderhoud in de olie- en gasindustrie vorm gaf;
  • Zijn meest recente boek is International Contracting, Contract Management in Complex Construction Projects, dat hij in 2014 schreef, samen met Arjan van Weele.

Inkoop is altijd een grote passie gebleven. Hij was in zijn jonge jaren docent in de NEVI-cursussen, was jarenlang voorzitter van de Kring Rotterdam, zat in opleidingscommissies en maakte veel praktijkgevallen over recht in de inkoop. Risicobeheersing was zijn passie.

LinkedIn

John was vanaf oprichting lid van de Vereniging Inkoop- en Risicomanagement.