De lancering van het boek ‘Inkoop en Risicomanagement’

Het is nu een week geleden dat wij als werkgroep binnen de NEVI-CPD het E-boek hebben gelanceerd. Het is een moment geweest waar wij naar uit hebben gekeken. Begin december 2014 werd het duidelijk dat wij op het NSWE (National Safety at Work) congres een mooi podium zouden krijgen om het boek te presenteren. Na ook achteraf blijkt een werkelijk goed podium; er waren op het NSWE congres 1000 gasten en 200 eigen medewerkers (de meesten van Intersafe Groeneveld – groot in veiligheidsmiddelen). Tijdens het congres werd ook de link gelegd naar Inkoop. Dit kwam bijvoorbeeld tot uiting in een aantal parallelsessies over Inkooponderwerpen en was er een discussiepanel met senior inkopers. Met wat inkopers in de zaal, wat is er dan mooier om ons boek op dat moment te presenteren? Flyers op alle stoelen….Het was natuurlijk geweldig dat Ben Tiggelaar ons e-boek plenair in de grote zaal onder de aandacht bracht! Niemand kon eromheen!

img-20150416-wa0013

Nu het e-book er is en wordt aangeboden aan Inkopend Nederland, rijst de vraag wat we nu verder gaan doen met de vergaarde kennis. Dit zal het onderwerp van gesprek zijn de komende weken wanneer wij als werkgroep NEVI-CPD weer bij elkaar komen. De insteek is niet om er commercieel voordeel uit te halen, maar we willen wel graag de volgende stappen zetten.

De volgende stap

Ik hoor graag van jullie of je dit E-book waardeert op inhoud; Wij hopen dat vanzelfsprekend! Echter volgens mij moet elke inkoper in ieder geval in de basis geïnteresseerd zijn in Risicomanagement; het is onderdeel van ons dagelijks werk – we maken dagelijks keuzes waarbij de afweging van het risico een grote rol speelt.

img-20150416-wa0011 img-20150416-wa0009 img-20150416-wa0004 img-20150416-wa0003

(Inmiddels is het boek in fysieke vorm verschenen. Bestel het boek via deze website.)